Roeselare

Vrijdag22-11-20248:00 tot 18:00
Zaterdag23-11-20248:00 tot 11:45
Zondag24-11-2024Gesloten
Maandag25-11-20248:00 tot 18:00
Dinsdag26-11-20248:00 tot 18:00
Woensdag27-11-20248:00 tot 18:00
Donderdag28-11-20248:00 tot 18:00

Oudsbergen

Vrijdag22-11-20248:00 tot 18:00
Zaterdag23-11-2024Gesloten
Zondag24-11-2024Gesloten
Maandag25-11-20248:00 tot 18:00
Dinsdag26-11-20248:00 tot 18:00
Woensdag27-11-20248:00 tot 18:00
Donderdag28-11-20248:00 tot 18:00
Openingsuren Sluiten Momenteel gesloten Aanmelden
U bent hier: > Plantengids  >  Mentha spicata
Mentha spicata

Mentha spicata

AARMUNT OF GROENE MUNT

afdrukken PDF-bestand downloaden

Mentha spicata, in het nederlands aarmunt of groene munt, is een bladverliezend kruid met halfopgerichte kruipende vorm en ovale, fijngetande en aromatische heldergroene bladeren. Mentha spicata houdt van een standplaats in de halfschaduw of zon en een goed doorlaatbare, licht vochtige bodem. De plant is goed winterhard, meerjarig, zeewind tolerant en verdraagt luchtvervuiling. De sterk geurende plant kan gebruikt worden als keukenkruid en voor kruidenthee. Groene munt kan wel woekeren; daarom plant je deze best in een pot of kuip. De bladeren bevatten talrijke etherische oliën, waarvan de belangrijkste carvon is. Bij deze soort zit er maar weinig menthol in de bladeren.

Terug naar overzicht

Eigenschappen

Hoogte 0,4 m tot 0,6 m
Geurende bladeren Ja
Bladeren Ovale, fijngetande en aromatische heldergroene bladeren
Standplaats Zon, halfschaduw
Grondsoort Alle, zuur, neutraal, kalkrijk, goed doorlaatbare licht vochtige grond
Wintergroen Ja

Andere eigenschappen

Eetbaarheid Ja Bloemkleur Roze-violette bloempjes in langwerpige eindstandige aren Bloeiperiode Juni, juli, augustus Vlinders lokkend Ja Bijen en insecten lokkend Lokt bijen en insecten Kustplant Ja, zeewind tolerant Toepassing en gebruik Kruidentuin, eetbare tuin, groentetuin, kuipplant Winterhardheid Goed winterhard Wanneer snoeien Na de bloei snoeien om nieuwe bladvorming te stimuleren Aantal per m² 5 tot 7

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Inschrijven